Idag är jag inne på tredje dagen i ”Sommarskolan, skriv en roman i sommar”.
Jag har hittills, med lite ofrivilliga justeringar i planerna (jobbet kom emellan igår) hållit mig till avsikten att göra varje uppgift samma dag jag får den. Mycket nöjd med detta.

Hittills ser min ordräkning ut så här
Dag 1: 931 ord
Dag 2: 922 ord
Dag 3: 356 ord (dagen är inte slut än!)

Alltså inte helt omöjligt att skriva tusen ord om dagen. Det betyder sjuttio tusen ord på hela kursen. Det är ju inte fy skam! Men hittills har jag bara skrivit kanske en kvart om dagen. Det är ju spännande att inse att om jag ökar till en timme bör jag kunna skriva över 4000 ord. Kanske ännu mer när flytet kommer igång. Säg 5000 t.ex. Då kan jag plötsligt se fram emot att ha skrivit 350 000 ord när kursen är över. DET känns rätt så imponerande! 😮

Och jag kommer att hinna med att ha semester under kurstiden också. Just nu jobbar jag och jag har märkt att det inte är optimalt för mig att skriva efter jobbet. Då är jag trött, huvudet har fått alldeles för många störande tankar under dagen och det är större risk att något irriterande inslag dykt upp i hemmet, så som musiklyssnande eller tv-tittande. Jag kan ju inte kräva att övriga i hushållet ska hålla sig undan och vara tysta bara för min skull. Jo någon gång kanske… men inte varje dag.

Så min nya strategi är att skriva på morgonen, före jobbet och helst innan övriga i hushållet har vaknat. Det gjorde jag idag. Och haha hittills blev det inte så många ord men det var inte en sån uppgift idag. Och sen har jag skrivit andra saker än bara kursuppgifter. Den här bloggen till exempel. Den är faktiskt hela 308 ord! 😀

Kommentera