Om Anna

Hej, det är jag som är Anna! En drömmare av födsel och ohejdad vana. Älskade sagorna som liten och hittade gärna på egna små berättelser. Skrivit har jag gjort sedan jag lärde mig hålla en penna. Illustrerade berättelser, ord och bild ville alltid höra ihop. Fascinerad av det magiska i hur orden kan måla bilder i huvudet på den som läser dem.

Jag skrev min första roman när jag var tretton. I refuseringsbrevet skrev förlaget att jag hade talang men saknade livserfarenhet så de tyckte jag skulle återkomma efter några år. Nu har det gått några år och jag har hunnit leva och skaffa erfarenheter, minnen och kunskaper om alla möjliga ting som hör livet till. Det mesta oplanerat och oväntat men härligt berikande.

Numera är mitt skrivande fokuserat på att bygga en vana att skriva regelbundet. Under väldigt många år förnekade jag min skrivlängtan och nu visar det sig att det tar tid att gräva fram den igen. Ge den lov att få finnas och växa till sig.

Jag jobbar vidare med min roman och vid sidan om den provar jag på andra former av skrivande. Noveller, andra kortberättelser och så nosar jag på sagor och dikter. Berättandet som ämne är fascinerande och mångfasetterat. Fantasy dras jag starkast till men jag tycker lika mycket om att utforska andra områden. Det viktiga i mina berättelser är att visa fram potentialen till stordåd som alla bär inom sig. Att aldrig ge sig och att våga fortsätta när vägen är oviss. Att se hur det stora kan bo i det lilla.

Läslusten har också fått en nytändning på senaste tiden och jag läser en blandad kompott av olika genrer; utvecklingsromaner, deckare, sagor, fantasy och böcker om skrivandets hantverk, är några av dem.

En annan sida som jag börjat utveckla det senaste året är bildberättandet… illustrationer. Jag har perioder när jag känner att orden inte räcker till eller att jag är less och trött på ord. Då brukar det lätta om jag en period bara ägnar mig åt bilder. Att teckna och måla är mitt sätt att hantera skrivkramp kan man säga.

Välkommen till min blogg.

books

2 reaktion på “Om Anna

  1. Hej, vad roligt att hitta till din blogg (såg din kommentar hos Frida/Manuskt)! Trots att min egen ”Om mig”-text på min blogg ser annorlunda ut, så skulle den faktiskt kunna sett ut precis som din 🙂 Jag blir alltid lika glad över att hitta skrivande fantasy-älskare, och ännu bättre om de också ritar och målar. Jag kommer definitivt att kika in här igen.

    Stort lycka till med skrivandet och allt annat i livet!

    /Linda

    • Vad roligt att du hittat hit Linda! Jag är ofta inne och läser på din blogg också och tycker mycket om din stil och ser att våra författarresor har många likheter.

      Stort lycka till till dig också 🙂

Kommentera