Jag har insett att det otroligt viktigt för mig att jag har rätt verktyg när jag ska skriva. Om jag skriver med papper och penna måste jag absolut ha den rätta pennan och hittar jag inte rätt papper blir det inget alls skrivet den dagen. Linjerna måste vara på rätt avstånd från varandra, inte för brett, inte för smalt. De flesta kollegieblock går bort direkt.

När det gäller datorprogram är det också viktigt att jag hittar rätt. Jag älskar och använder Scrivener för de flesta skrivbehov jag har. Men jag har nu under lång tid försökt få ordning på min berättelse genom att försöka skapa ett synops i Scrivener och jag får bara inte till det. Det är hur frustrerande som helst. Det går bra en liten bit in i berättelsen och sen tappar jag liksom översikten helt och hållet. Svårt, svårt… jag har försökt på olika sätt ganska länge men alla metoder slutar på samma sätt.

Men idag… IDAG… så tror jag minsann att jag hittat min metod. Nu skriver jag i ett vanligt Word-dokument. Och jag skriver bara om en av mina huvudkaraktärer i taget (har flera) och då blir det plötsligt väldigt lätt att behålla översikten. När jag har skrivit klart varje karaktärs scener så kan jag börja linda ihop dem i romanen och DÄR kommer Scrivener in igen.

Plötsligt funkar det! Och jag är så nöjd och på gång igen! 😀

Kommentera