Vardag är min bästa skrivtid och därför blir det så frustrerande med alla helger. Visst är det skönt med ledighet och social familjetid, men problemet med helger är just att ALLA är lediga. Eftersom mitt brödfödejobb håller mig borta på udda tider så är det ofta så att jag har gott om ensamtid när övriga är på sina vanliga jobb. Så det ska bli så skönt när allt är tillbaka i vanliga rutiner igen. Det är bara några dagar kvar nu 😉

Jag är så himla sugen på att komma igång med skrivandet på allvar igen. Dels romanen, som legat i träda i nästan ett år, och dels lite nya texter. Jag längtar efter att skriva lite kortare som både uppvärmning och omväxling till det stora projektet. Mitt största grubbel, just nu, är att jag har svårt att få tag i de där bra idéerna. Det är en märklig känsla, den där när man har enorm skrivlust men ingen aning om vad man ska skriva!

Nåja, det är dagjobb idag så jag ska strax ge mig iväg hemifrån. Lite trist när vädret är toppen, katterna ovanligt snälla och jag har ett sprillans nytt tangentbord. Men jag tar med mig tanken att det kan gömma sig en berättelse någonstans där jag minst anar det. Så jag ska vara lite extra vaksam på det jag möter under dagen iga. Börja samla på uppslag av alla sorter, utan att sortera direkt.

Nu när jag tänker närmare på saken så slår det mig att jag ska samla ihop en ask med infall, dialoger, karaktärer, handlingar, miljöer och ha tillgängligt som min egen lilla ask med skrivprompter. Vad tror ni om det?

Kommentera