Idag har det varit en sån där blandad pysseldag. En mellandag då det kan kännas som om ingenting blir gjort, ungefär som de där dagarna när allt bara blir halvfärdigt. Nå, idag har jag pysslat med det motsatta, jag har gjort färdigt en massa andra-halvor. Rensat, sorterat och samlat ihop. En sån dag har det varit.

Det känns bra att kunna bocka av en hel massa lösa trådar. Tiden blir mer hel nu. Lite som att defragmentera tillvaron. Samla allt som hör ihop på en plats i stället för utspritt. På så vis blir allt lättare att överblicka, lättare att hitta och viktigast… lättare att ignorera när jag behöver fokusera på skrivandet.

Novellen jag har börjat med är fortfarande bara en ganska lös skiss. Men nu har jag i alla fall skapat mig lite bättre fokusutrymme. Ska skissa lite på persongalleriet i kväll.

En reaktion på “Knyter ihop trådändar

  1. Jag tycker det låter som en jättehärlig dag! Jag älskar när det plötsligt är en massa saker som blir färdiga, just som du säger, att defragmentera tillvaron, allting blir helare. Det är en skön känsla och det hjälper ens funktionsförmåga precis på samma sätt som när man defragmenterar datorn, tycker jag. Grattis till en sådan dag!

Kommentera