Det här var nog årets roligaste och läskigaste uppdrag. Jag blev tillfrågad om jag skulle vilja måla omslaget till Lupina Ojalas kommande fantasy-roman och eftersom jag verkligen gillar det Lupina skriver så blev jag förstås jätteglad för chansen. Samtidigt är det ju otroligt läskigt att göra något man aldrig gjort förut. Ja… måla kan jag, men något bokomslag hade jag aldrig gjort förut.

Vi pratade igenom lite tankar och idéer först och så gjorde jag några skisser som förslag. Och efter några omritningar var vi båda nöjda och jag satte igång med färgarbetet.

Bilden är gjord i flera lager med blandade tekniker. Man kan ju tycka att det är överdrivet att ha flera olika lager på en bild som ska tryckas. Den blir ju helt platt och alla strukturer försvinner. Men… det finns ett skäl. När jag jobbar i lager så känner jag att bilden får ett djup och en historia bakom, som finns och andas i bilden, även om den inte rent praktiskt syns. Magiskt på något sätt!

Nu väntar jag bara med spänning på att boken ska komma ut. Boksläpp i februari 2017. Under tiden kan jag ju läsa Lupina Ojalas första roman ”Tårpilens År” en gång till. Jag älskade den första gången och är lite sugen på att besöka den världen igen. Den nya romanen ”Toner av guld” är en fristående fortsättning på ”Tårpilens år” och har du missat den, kan du läsa mer och köpa den HÄR.

Och HÄR kan du läsa en kort intervju med mig på Lupina Ojalas egen hemsida.

Kommentera