Ibland när jag jobbar med en idé så fastnar jag i en slags rundgång. När jag först tar itu med en ny idé så är jag alldeles uppeldad och ivrig och vill sätta tänderna i alla spännande ord jag föreställer mig kommer att forsa ur mig. Men ofta tar det stopp efter det första utbrottet av ord och jag inser då att det fattas viktiga bitar för att jag ska kunna fortsätta.

Det är då det är dags för research. När jag väl klottrat ner ett slags skelett för min idé så måste jag ägna tid åt research för att skaffa mig trovärdiga ”kläder” åt skelettet. Det går inte att hej vilt hitta på saker.

Det som känns frustrerande är bara att research tar tid. Vilket är helt galet, för jag har ju ingen deadline, inte bråttom till något alls. Det är bara det att jag genast vill kunna läsa min historia, se hur det går, bekanta mig med personerna det handlar om.

Jag är ivrig förstås! Lite för ivrig säkert.

Men som tur är har jag med åren blivit lite klokare, så idag blir en dag för research. Och jag gläder mig åt att nästa gång jag sätter mig ner för att låta orden forsa ur mig, så kommer det att vara ord som vet var de hör hemma i berättelsen.

Hepp!

Kommentera