Jag sitter på bussen och funderar över tillvaron. Valet stod mellan att köra själv eller åka kommunalt och idag föll valet på kommunala transportmedel. Än en gång blev jag medveten om att jag numera gärna jag tar tåg och buss hellre än bilen, och det har ingenting med miljön att göra. Jo lite, men det är inte huvudskälet till att jag väljer så. Jag har alltid älskat bilkörning, det ger mig en skön känsla av frihet och oberoende och att alla möjligheter står öppna. Jag kan åka vart jag vill och i min egen takt. Men nu… det som lockar med bussen är att jag kan läsa, skriva eller handarbeta samtidigt som jag förflyttar mig och har tankarna fria.

Jag får ofta mina bästa idéer när jag är i rörelse. Buss eller promenad fungerar lika bra men ger lite olika resultat. Det tycker jag är intressant och ganska häftigt. Promenader fungerar bäst för gestaltning och nya uttryck och ordval. Buss och tåg ger mig nya idéer, uppslag och infallsvinklar på sånt jag grubblat över ett tag. Bokidéer, scener eller vardagslösningar i tillvaron. Allt flyter liksom bättre när jag är i rörelse.

Minilösningen när jag känner att jag fastnat är att bara resa mig ur skrivbordsstolen och gå runt några varv i lägenheten. Ibland hjälper det med så lite!

Kommentera