Det här med idéer och uppslag till skrivandet ger mig ofta problem på två olika sätt.

Först och främst är det aldrig tyst i mitt huvud och nya idéer brukar rinna till hela tiden. Speciellt när jag redan jobbar med något jag kommit på så tycks flödet av nya uppslag bli extra starkt. Sen har jag fullt sjå att komma ihåg alla bra idéer, för jag är usel på att skriva ner dem. Och ibland gör alla nya uppslag att jag kommer av mig och tappar tråden i det jag jobbar med.

Det andra problemet uppstår ofta när jag bestämt mig för att skriva något helt nytt. Det kan till exempel handla om en övningstext eller att jag tänkt delta i en novelltävling där det finns ett nyckelord eller tema att följa. Då blir det plötsligt helt tyst i huvudet. Visserligen är det ju skönt med tanketystnad, eftersom jag så sällan lyckas uppnå det, men i det här sammanhanget är det alldeles fel tajming! Det slutar ofta med att jag ger upp och ägnar mig åt något helt annat än att skriva.

Men det ska bli bättring nu. Jag har nämligen fått i min hand en handbok om just idéer och hur man handskas med dem på bästa sätt. ”Författarens idébok” av Lennart Guldbrandsson ligger på läsbordet och gör mig full av hopp! Jag har bara läst de första kapitlen än och redan vet jag att jag kommer att ha enorm nytta av kunskapen i den här boken. Fullspäckad med handfasta och praktiska verktyg och övningar som är tillräckligt okomplicerade för att jag faktiskt ska sätta igång och använda dem. Jag är verkligen glad att jag fick idén att köpa den här boken!

Jag köpte mitt exemplar hos Bokus

Kommentera