Idag har jag tagit tag i en stor sten och skapat ordning i min samling med e-böcker. Jag gillar verkligen  e-böcker, just för att jag enkelt har tillgång till dem när som helst och var som helst. Men med tiden har det blivit lite rörigt. Jag har böcker på mobilen, på plattan, på datorn och kopplade till olika appar och så några i dropbox för man vet ju aldrig när de behövs…

Rörigare får man leta efter och det har länge stått på att-göra-listan att ta itu med att sortera och lista alla mina e-böcker på ett och samma ställe. Hade väl tänkt använda excel eller något liknande men så läste jag lite mer om gratisprogrammet Calibre idag och insåg att där finns ju redan en färdig och enkel lösning.

Sagt och gjort… laddade ner och installerade Calibre och började flytta böcker. Några timmar, och en del kaffe senare så har jag full koll på alla mina e-böcker; vilka jag har, vilka jag läst, vilka jag tänkt läsa och vilka jag håller på och läser. Hur bra som helst!

Men bra idéer kommer ju sällan ensamma… så nu när jag haft sån fokus på böcker så råkade jag köpa en liten uppsättning nya, när jag ändå var i farten. Hrrm… jo, jag vet att jag redan hade en att-läsa-lista och nu har den blivit lite längre, men det känns bara roligt.

Vilka böcker jag har på att-läsa-listan kommer på bloggen en annan dag.

Nu ska jag sätta mig på balkongen och läsa en stund 😎

Kommentera