Det där med att använda fantasin är inte så himla lätt faktiskt. Jag har kämpat nu flera veckor med att få ord på min berättelse. Men på något sätt tycker jag hela tiden att det blir så platt.

Det är frustrerande minst sagt. Jag ser hela scener och delar min berättelse för min inre blick. Men att få ord på det är som förgjort. Attans!

Ibland tänker jag att det nog inte blir något roman. Att jag tappat förmågan att få ihop en historia. Jag har skrivit så många korta texter att det kanske är omöjligt för mig att skriva något av längre slag.

Men skam den som ger sig! Jag försöker vända på steken. Kanske jag helt enkelt tar mig an det hela på fel sätt. En del av mig har alltid haft lite rädsla för att gå kurser eller läsa om andras metoder. Trott mig bli låst av hur jag tror att jag måste göra. Men nu ser jag nog att det kan vara smart att kika lite på hur andra gör. Det går ju faktiskt att låta sig inspireras av andra, utan att förlora sig själv och sitt egna uttryck.

Det här med att skriva, det är verkligen ett hantverk. Dags att inse det nu och ta och lära mig lite grunder i stället för att stolt envisas med att springa in i väggar.

Kommentera